Ηλεκτρολογικές βλάβες

ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

Η εύρεση των βλαβών αποτελεί από μόνο του μια ξεχωριστή ενότητα, αφού χρειάζεται ιδιαίτερη εξειδίκευση και εμπειρία, αλλά και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Τα μέλη του Συνδέσμου Σ.Ε.K.H.A. είναι από τους πλέον καταρτισμένους επαγγελματίες αδειούχους ηλεκτρολόγους, με συνεχείς εκπαιδεύσεις και σεμινάρια σε νέες τεχνολογίες και πρότυπα.

Ποιες είναι οι πιο συχνές ηλεκτρολογικές βλάβες και τι πρέπει να προσέξουμε;

Αν το αντιηλεκτροπληξιακό ρελέ δεν σηκώνεται, τότε το πιο πιθανό είναι να έχουμε διαρροή σε κάποια ηλεκτρική γραμμή. Το πρώτο που κάνουμε είναι να κλείσουμε όλες τις ασφάλειες και όλα τα φώτα, στη συνέχεια να βγάλουμε από την πρίζα όλες τις ηλεκτρικές συσκευές. Αν το πρόβλημα παραμένει, δηλαδή δεν κρατιέται το κουμπάκι από το ρελέ διαρροής, το πιο πιθανό είναι να έχουμε διαρροή σε κάποια ηλεκτρική γραμμή. Επικοινωνείστε με τον ηλεκτρολόγο άμεσα.

Ο πρώτος έλεγχος που κάνουμε είναι να δούμε τις ασφάλειες του σπιτιού. Αν είναι ανεβασμένες κανονικά τότε υπάρχει η πιθανότητα κάποια από αυτές να έχει καεί και να χρειάζεται να αντικατασταθεί άμεσα. Όπως και να έχει ο καταλληλότερος για να ασχοληθεί με έναν ηλεκτρολογικό πίνακα είναι ένας επαγγελματίας.

Αν ο ηλεκτρικός μας θερμοσίφωνας δεν ζεστάνει το νερό τότε αυτό σημαίνει πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα το οποίο μπορεί να οφείλετε είτε στις αντιστάσεις, είτε στον θερμοστάτη, είτε στην ασφάλεια. Κοιτάζουμε αν ανάβει το λαμπάκι στον πίνακα. Αν δεν ανάβει έχει χαλάσει η ασφάλεια του θερμοσίφωνα.
Αν ανάβει και δεν έχουμε ζεστό νερό είναι πιθανό να έχει χαλάσει είτε ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνα, είτε να έχει καεί η αντίσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα. Σε αυτή την περίπτωση συνιστούμε οι ηλεκτρολογικές συνδέσεις και ο έλεγχος οτι θα πρέπει να γίνονται από αδειούχο ηλεκτρολόγο.

Από τις πιο συνηθισμένες βλάβες είναι μια πρίζα που έχει φύγει ή μια πρίζα που έχει καεί, ακόμα και μια πρίζα η οποία δεν δίνει ρεύμα μπορεί να έχει χαθεί η επαφή σε κάποιο από τα καλώδια. Για να γίνει η ασφαλής και σωστή διασύνδεση αυτών μπορείτε να  απευθυνθείνται σε κάποιον από τους έμπειρους ηλεκτρολόγους του συνδέσμου μας.

Πάρε προσφορά

Για κάθε είδους ηλεκτρολογική εργασία απο τα μέλη του συνδέσμου μας!